werkwijze

Werkwijze

Vraag je je af of wij iets voor jou kunnen betekenen?  

Je kan steeds een afspraak maken via het aanmeldingsformulier.
We contacteren je dan spoedig om een afspraak te maken voor een verkennend gesprek.

Tijdens dit verkennend gesprek nemen we de tijd om kennis te maken. We beluisteren jouw verhaal. En we geven dan ook wat uitleg over onze manier van werken. Dit gesprek kost 50 euro en neemt ongeveer een uur in beslag. Het is belangrijk dat het klikt en dat jij je vrij en veilig genoeg voelt om samen verder op weg te gaan. Niets is verplichtend.

Daarna gaan we van start met therapeutische begeleidingssessies. Een sessie duurt een uur en kost 50 euro. In de prijs zijn alle gebruikte materialen inbegrepen (m.u.v. aromatherapie). Onder bepaalde voorwaarden is terugbetaling mogelijk door het ziekenfonds. De modaliteiten hiertoe verschillen van ziekenfonds tot ziekenfonds.

Na een vijftal sessies volgt er een duidingsgesprek met de ouder(s) aan hetzelfde tarief als de therapeutische begeleidingssessies. Indien aangewezen, wordt het traject daarna gewoon verdergezet. Je kan op elk moment beslissen om het begeleidingstraject te onderbreken of te beëindigen.

Het kan zijn dat multidisciplinair overleg wenselijk en nodig is. Dit doen we steeds in afstemming met de cliënt, ook wat eventuele betaling hiervoor betreft.

Voor specifieke vragen (o.a. rond vorming) kunnen we steeds een aanbod op maat uitwerken. We maken graag een vrijblijvende offerte op.