lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

Binnen Fluistering schenken we aandacht aan alle lagen van het mens zijn.

De wisselwerking tussen het lichaam en de geest beïnvloedt onze gezondheid en ons welbevinden.  We geloven dat lichaamswerk zeer waardevol kan zijn in de ondersteuning van mensen die emotioneel in de knoop zitten.  We kennen alvast mooie succesverhalen!

Daarom besloten we vanaf heden lichaamswerk aan te bieden in onze praktijk, als onlosmakelijk onderdeel van een helend en constructief groeiproces.

Wij zijn verheugd om Hild Jacobs van Heppie Zen te mogen verwelkomen in onze praktijk. Hild heeft vele jaren ervaring als Shiatsu therapeute en yoga teacher. Ze komt vanaf heden één vrijdag per maand ‘lichaamsgerichte therapie’ (Shiatsu, yoga) geven in Fluistering.

Meer info en reservatie via info@fluistering.be

Shiatsu

Shiatsu betekent in het Japans ‘vingerdruk’.

Het is een Oosterse massagetechniek waarbij men voornamelijk werkt met druk van de handen en de duimen.  Aanraken is de essentie van Shiatsu.

Er wordt op meridianen gewerkt maar ook op de structuur, fascia, organen, enz.  De energiestroom van het lichaam wordt in balans gebracht.  Er kunnen blokkades opgelost worden.  En de energie kan weer vrij door het lichaam stromen!  Hierdoor verdwijnen of verminderen ziektesymptomen en dit geeft een groter gevoel van welzijn op fysiek, geestelijk en emotioneel vlak. ​Ook energetisch en spiritueel breng je beweging en balans, creëer je mogelijkheden tot groei. Shiatsu activeert het zelfhelende vermogen van het lichaam.

 

Yoga

Het woord ‘yoga’ stamt af van het Sanskriet en wordt vertaald als het verbinden van lichaam, geest en ziel. Yoga is een tijdloos middel om naar binnen te gaan en jezelf te ontdekken, om bewust te worden. Het leert je je geest tot rust te brengen en bevordert je gezondheid. Door je ademhaling te verdiepen en te verruimen, zal je levenskracht vergroten.

Yoga is toegankelijk voor iedereen. Alles wat je nodig hebt om gezond en gelukkig te worden, zit in jezelf. Yoga helpt je te aarden en het beste in jezelf naar boven te brengen, zodat je dit kan toepassen in je dagdagelijkse leven.

 

Wat kan ondersteund en verlicht worden door lichaamsgerichte therapie ?

  • vermoeidheid – verminderde weerstand
  • alle aan stress gerelateerde klachten
  • burn-out, depressie, rouwproces
  • psychische en emotionele klachten van allerlei aard
  • angsten
  • hoofdpijn en migraine
  • rugpijn en rugproblemen
  • nek- en schouderklachten, ‘als alles vastzit’