welkom jongere

Welkom jongere!

Deze pagina is er speciaal voor jou.

Heb je het gevoel dat er iets niet ok is in je hoofd of je hart? Heb je het gevoel dat alles te druk is rondom jou?

Heb je het moeilijk met de scheiding van je ouders?
Vind je het moeilijk om nieuwe vrienden te maken?
Heb je het gevoel dat je nergens thuis hoort?
Word jij gepest en weet je niet goed hoe je daarmee moet omgaan?
Is er iemand doodgegaan waar je veel om geeft en heb je vele vragen hierover?
Ben je soms bang en durf of kan je hier niet over praten of weet je niet hoe je hiermee om moet gaan?
Kan je heel boos worden en heb je daarna altijd spijt maar weet je niet hoe je dit kan stoppen?

Wil je niet praten maar vooral knutselen en spelen en op die manier samen zoeken naar taal voor jouw binnenwereld?

Weet dat je niet alleen bent. Er zijn vele kinderen en jongeren die met datzelfde gevoel zitten. Onder deze pagina kan je enkele verhalen van hen lezen.

Samen kunnen we werken om beter met dit alles om te gaan. De bedoeling is dat jij je beter voelt, meer zelfvertrouwen hebt en dat er minder ruzie is. Dat er weer rust komt in je hoofd, je hart of in je lijf. Samen gaan we op zoek naar oplossingen voor moeilijke dingen. Zodat het weer beter lukt op school. Met je vrienden. Of thuis.  

 

Enkele verhalen

Lukas, 11 jaar.

Mijn grootste wens is dat mijn mama en papa weer samen zijn. Soms zijn ze vriendelijk tegen elkaar. Misschien is dit een teken? Ik doe alles en ben altijd flink en ik hoop in stilte.. Ik heb alles al geprobeerd. Boos worden. Flink zijn. Zelfs mezelf pijn doen. Mijn best doen op school. Mijn mama helpen. Misschien lukt het… Binnenkort…

 

Emma, 12 jaar

Ik kan zelfs geen simpele rekensommetjes oplossen. Mijn hoofd zit vol. Ik kan niet slapen.  Ik ben bang. Ik heb geen vrienden. Iedereen kijkt naar mij. Ik ben het niet waard. Soms denk ik dat ik beter dood zou zijn.

 

Matthieu, 5 jaar

Ik kan niet slapen. En ik weet niet hoe dat komt. Mijn mama en papa willen dat ik slaap. Maar het lukt niet. Wat ik ook probeer. Ik word dan erg boos.

 

Max, 14 jaar

Ik wil niet praten. Liever niet. Ik weet toch niet wat zeggen. Het raakt toch nooit opgelost. Ik moet naar hier komen van mijn mama. Ze zegt dat ik verdrietig ben. Ik weet het zelf niet.