welkom jongere

Welkom jongere!

Heb je soms het gevoel dat er iets niet klopt in je hoofd of hart? Gebeurt er vanalles rond jou waar je geen vat op lijkt te hebben? Is alles te veel of te druk?

Misschien zijn je ouders gescheiden. Dat is een grote verlieservaring met vele veranderingen. Soms is er ruzie of moet je afscheid nemen van je huis, moet je je aanpassen aan een nieuw gezin.

Heb je het moeilijk om vrienden te maken. Heb je het gevoel dat je er niet bij hoort of nergens bij hoort?

Word je gepest en weet je niet goed hoe daarmee om te gaan?

Is er iemand ziek of doodgegaan en zit je met vele vragen?

Heb je het gevoel dat je er met niemand over kan praten en dat vrienden moeilijk te vertrouwen zijn?

Voel je angsten en weet je niet hoe je hiermee moet omgaan? Is alles teveel of te druk?

Kan je héél boos worden en vind je dit zelf vervelend maar weet je niet hoe je dit kan stoppen?

Met al deze thema’s kan je in Fluistering terecht. Vind je praten lastig? In dat geval, kunnen we samen op zoek naar andere taal voor jouw binnenwereld.  De bedoeling is dat jij je beter voelt, meer zelfvertrouwen hebt en dat er minder ruzie is. Dat er weer rust komt in je hoofd, je hart of in je lijf. Samen gaan we op zoek naar oplossingen voor moeilijke dingen. Zodat het weer beter lukt op school, met je vrienden of thuis.  

Weet dat je niet alleen bent. Er zijn vele kinderen en jongeren die met datzelfde gevoel zitten. Onder deze pagina kan je enkele verhalen van hen lezen.

Enkele verhalen

Lukas, 11 jaar

Mijn grootste wens is dat mijn mama en papa weer samen zijn. Soms zijn ze vriendelijk tegen elkaar. Misschien is dit een teken? Ik doe alles en ben altijd flink en ik hoop in stilte.. Ik heb alles al geprobeerd. Boos worden. Flink zijn. Zelfs mezelf pijn doen. Mijn best doen op school. Mijn mama helpen. Misschien lukt het… Binnenkort…

 

Emma, 12 jaar

Ik kan zelfs geen simpele rekensommetjes oplossen. Mijn hoofd zit vol. Ik kan niet slapen.  Ik ben bang. Ik heb geen vrienden. Iedereen kijkt naar mij. Ik ben het niet waard. Soms denk ik dat ik beter dood zou zijn.

 

Matthieu, 5 jaar

Ik kan niet slapen. En ik weet niet hoe dat komt. Mijn mama en papa willen dat ik slaap. Maar het lukt niet. Wat ik ook probeer. Ik word dan erg boos.

 

Max, 14 jaar

Ik wil niet praten. Liever niet. Ik weet toch niet wat zeggen. Het raakt toch nooit opgelost. Ik moet naar hier komen van mijn mama. Ze zegt dat ik verdrietig ben. Ik weet het zelf niet.