anders nabij

Anders nabij

De huidige situatie met het coronavirus is behoorlijk spannend. Sommige problemen worden in deze tijden net gerelativeerd, terwijl andere problemen harder de kop kunnen opsteken.

Mensen die iemand moeten missen bijvoorbeeld, die zoekende zijn en verlangen naar verbinding en troost.  Of de mensen die nu thuis moeten zijn, of thuis werken, samen met hun partner en/of kinderen. 

Dit kan de nodige mentale uitdagingen met zich meebrengen.  Het sociaal leven wordt sterk beïnvloed en veel mensen zitten met vragen of angsten rond het COVID-19 virus. 
Daarom blijft psychologische ondersteuning in deze periode zeer waardevol.

We luisterden goed naar de laatste veiligheidsraad van 24 april 2020 en namen de tijd om samen, in afstemming, onze Fluisteringwerking eens door te praten.  Steeds trachten we immers op zoek te gaan naar het meest passende antwoord op de vele vraagstukken die zich aandienen.  En dit doen we, zowel privé als op professioneel vlak.

Onze manier van werken en onze visie zijn heel moeilijk te rijmen met de veelheid aan richtlijnen en beperkingen.

We besluiten op dit moment:

Telewerken blijft de norm.
Dit wil zeggen dat we kunnen telefoneren, chatten (zonder beeld of klank) of video bellen.
We doen dit reeds enkele weken en kunnen intussen met zekerheid zeggen dat deze manier écht werkt. Verschillende cliënten, ook kinderen en jongeren, geven aan dat ze deze manier van werken waardevol vinden.

We plannen ook zoom sessies om zowel individueel als in kleine groepjes lichaamsgerichte therapie aan te bieden.  Dit kan gaan over eenvoudige ademhalingsoefeningen of yoga oefeningen.  Klemtoon ligt hier op ondersteuning in deze uitdagende tijd. Ruimte maken voor jezelf.  Die verbinding weer aan gaan.  En je begeleiden om beter om te gaan met jouw bezorgdheden en angsten.  We willen jou graag (weer) in jouw kracht brengen.

Buiten werken kan ook.
We bieden de mogelijkheid tot wandelsessies in openlucht.  Heel concreet wil dit zeggen dat we afspreken op een plekje in de natuur (omgeving Lille/Lichtaart/Kasterlee) en een uurtje samen therapie voorzien in de buitenlucht, al wandelend. We respecteren hierbij de voorgeschreven hygiënische voorschriften en maatregelen.

We werken aan een Fluistertuin.
Bovendien willen we jullie al meedelen dat er momenteel hard gewerkt wordt aan het installeren van een buitenplekje. Een koesterplek waar het fijn vertoeven is, zowel voor kinderen, jongeren als volwassenen.

In geval van ziekte
Als jij of je huisgenoten ziektesymptomen hebben, vragen we je om de afspraak te annuleren.  Dit kan tot op de dag zelf kosteloos.  We kunnen dan ter vervanging een online sessie doen.

We willen er zijn voor jou, alleen even op een andere manier. Anders nabij.

Geef gerust een seintje als jullie op bovenstaand aanbod willen ingaan.  We maken dan onderling verdere afspraken

In tussentijd raden we jullie aan om op zoek te gaan naar kleine momentjes van eenvoudig geluk of dankbaarheid.  Als we dankbaarheid kunnen ervaren, is er weinig ruimte voor angst. We bundelden enkele waardevolle initiatieven, ideeën… 

We wensen jou en je naasten ook die stukjes dankbaarheid of geluk.
En dat jullie allen gezond en wel mogen blijven.  Dat is het belangrijkste! 

Wendy & An